@WORKOUT
Olej z antarktycznego KRYLA

 

TYLKO JEDNA KAPSUŁKA DZIENNIE - NOWA GENERACJA KWASÓW OMEGA 3

 

 

 KWASY OMEGA3 W FORMIE FOSFOLIPIDÓW 

 

Kwasy tłuszczowe OMEGA3

Olej z KRYLA w pytaniach i odpowiedziach

SUPERBAkrill - norweski producent oleju z kryla

Olej z KRYLA w badaniach

   

CZYM JEST OLEJ Z KRYLA?

Olej z kryla jest jednym z najbogatszych w naturze źródeł kwasów omega-3, ponieważ zawiera wysokie stężenie niezwykle korzystnych kwasów tłuszczowych omega-3, kwasu eikozapentaenowego (EPA) i dokozaheksaenowego (DHA), a także naturalnego przeciwutleniacza astaksantyny.

Omega 3 to niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Są związkami egzogennymi, a to oznacza, że muszą być dostarczone do organizmu wraz z pożywieniem. Ich rola dla utrzymania zdrowia jest niebagatelna.

Olej z kryla ma unikalną strukturę molekularną w postaci morskich fosfolipidów. Pomaga komórkom ludzkiego ciała wchłaniać kwasy tłuszczowe omega-3 znacznie wydajniej niż z innych źródeł omega-3 (np. z ryb). Olej z kryla zyskał szerokie międzynarodowe uznanie od 2005 do 2008 roku i od tego czasu jest stosowany jako najlepsze, najbardziej wydajne i biologicznie najłatwiej dostępne źródło omega-3. 

To idealnie czyste i wyjątkowe źródło niezbędnych kwasów tłuszczowych omega-3, kwasów EPA i DHA oraz naturalnej astaksantyny. Wyjątkowość ta polega na tym, że kwasy tłuszczowe omega-3 są dostarczane w postaci fosfolipidów, które są maksymalnie przyswajalne przez organizm. Fosfolipidy w formie fosfatydylocholiny to specyficzny składnik lecytyny, który jest bardzo ważnym elementem odżywczym dla komórek mózgowych każdego człowieka. Po spożyciu, fosfatydylocholina jest wchłaniana do błon komórkowych i bierze udział w transporcie kwasów tłuszczowych we krwi.

 

PRZEWAGA FOSFOLIPIDÓW

Niektóre źródła kwasów omega-3 w postaci trójglicerydów lub estrów etylowych muszą być przetwarzane w wątrobie, zanim będą mogły zostać pobrane przez komórki i wykorzystane przez organizm. Z drugiej strony olej z kryla ma unikalną formę fosfolipidową pozwalającą na dostarczenie składników odżywczych do miejsc, które najbardziej ich potrzebują. W rzeczywistości nie ma innego suplementu, który dostarcza tych ważnych składników odżywczych w tak wydajnej formie dostawy, jak może to robić olej z kryla.

Obejrzyj film, aby uzyskać przegląd tego, dlaczego fosfolipidy omega-3 z oleju z kryla są tak wyjątkowe:

 

Nasze ciało składa się z bilionów komórek, a każda komórka jest owinięta w błonę zwaną dwuwarstwami fosfolipidowymi, która zapewnia strukturę, umożliwia pobieranie składników odżywczych, produkcję energii i niezliczone funkcje życiowe, które stanowią podstawę życia. Fosfolipidy oleju z kryla zapewniają doskonały transport, dostarczanie i integrację kwasów omega-3 i choliny bezpośrednio w dwuwarstwie komórki. Jest to ważna zaleta fosfolipidów oleju z kryla.

Ta zaleta przynosi korzyści każdej komórce i narządowi w naszym ciele, w tym sercu, mózgowi, wątrobie, mięśniom, a nawet skórze.

 

CO CZYNI OLEJ Z KRYLA TAK WYJĄTKOWYM ?

  1. KWASY TŁUSZCZOWE OMEGA-3 EPA & DHA
    Te niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe są jednym z najbardziej zbadanych składników odżywczych, z szerokim zakresem korzyści zdrowotnych dla serca, oczu, wątroby i mózgu.

  2. FOSFOLIPIDY
    Fosfolipidy pomagają omega-3 integrować się z błonami komórkowymi i mogą być lepszą formą dostarczania do narządów organizmu niż inne oleje morskie.

  3. CHOLINA
    Cholina jest niezbędnym składnikiem odżywczym niezbędnym do wielu funkcji organizmu, takich jak sygnalizacja nerwowa, funkcjonowanie wątroby i mięśni. Nasz organizm nie może sam wytworzyć wystarczająco dużo, dlatego musimy uzyskać go z naszej diety.

  4. ASTAKSANTYNA

    OLEJ z kryla zawiera naturalną ASTAKSYNTYNĘ, która jest jednym z najsilniejszych przeciwutleniaczy występujących w przyrodzie !

    Astaksantyna to karotenoid, który chroni organizm człowieka przed negatywnym działaniem wolnych rodników. Zapewnia potężną naturalną ochronę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników i jest najbardziej efektywnym neutralizatorem ze wszystkich cząsteczek zapobiegających starzeniu. Jej stosowanie pomaga zmniejszać ryzyko stanów zapalnych w układzie sercowo-naczyniowym, chroni skórę przed niekorzystnym wpływem promieniowania UV na skórę, obniża poziom złego cholesterolu LDL, zwiększa wrażliwość komórek na insulinę, pomaga także obniżyć ciśnienie krwi. Dodatkowo przyspiesza metabolizm tłuszczy i zwiększa ogólną wydajność oraz siłę mięśni. Ten naturalny przeciwutleniacz nadaje olejowi z kryla piękny czerwony kolor. Chroni również olej przed utlenianiem, eliminując potrzebę dodawania konserwantów

    Działanie i wszechstronne korzyści dla zdrowia jakie daje astaksantyna są tak szerokie, że wymagają osobnego omówienia - zapraszamy po więcej informacji na dedykowaną stronę o ASTAKSANTYNIE.

     

OLEJ z kryla ma klinicznie udowodnione lepsze wchłanianie niż olej rybny. O 121 % !

 

ZALETY OLEJU Z KRYLA W PORÓWNANIU DO OLEJU Z RYB

  • Produkt w 100% czysty. Kryl antarktyczny (Euphausia superba) jest zbierany w najczystszych wodach świata, dlatego olej z kryla jest całkowicie wolny od radioaktywnych i innych dodatków chemicznych, w tym metali ciężkich. Kryl to jeden z najmniejszych organizmów występujących w przyrodzie. Ze względu na małą masę ciała i krótką żywotność nie absorbują żadnych zanieczyszczeń. Natomiast ryby, które są również źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, zawierają różne stężenia rtęci i innych zanieczyszczeń metalami ciężkimi.
  • Kwasy tłuszczowe omega-3 zawarte w oleju z kryla występują w postaci fosfolipidów morskich (w przeciwieństwie do oleju rybnego, który zawiera kwasy tłuszczowe omega-3 w postaci trójglicerydów). To sprawia, że olej z kryla jest źródłem łatwo rozpoznawalnych i wchłanianych przez komórki ludzkiego organizmu kwasów omega-3.
  • Dar natury dla ludzkości. Kryl to największa biomasa na świecie i nie ma potrzeby ich hodowania w niewoli w celu uzyskania oleju z kryla. Do momentu zbiorów żyją w swoim naturalnym środowisku i spożywają głównie fitoplankton, z którego wchłaniają unikalne kwasy tłuszczowe omega-3 i astaksantynę.
  • Ryzyko zepsucia produktu jest praktycznie wyeliminowane. Dzięki wysokiemu stężeniu astaksantyny (naturalnego przeciwutleniacza) w produktach olejku LYL Kryl eliminowane jest utlenianie lub rozpad produktu, w wyniku którego kruche kwasy tłuszczowe omega-3 tracą swoją pozytywną aktywność biologiczną. Wskaźniki świeżości oleju z kryla przewyższają jakikolwiek olej rybny; w zależności od stężenia astaksantyny - nawet ponad 100 razy.
  • Bez posmaku. Po zażyciu oleju z kryla nie poczujesz posmaku, ponieważ olej z kryla natychmiast miesza się z zawartością żołądka zamiast unosić się na wierzchu jak olej rybny.
  • Maksymalna korzyść. Organizm ludzki zużywa 98% kwasów tłuszczowych omega-3, które zawiera olej z kryla, podczas gdy kwasy tłuszczowe zawarte w oleju rybnym ze względu na swoją odmienną strukturę są dostępne dla komórek w znacznie niższym stężeniu i są bardziej skłonne do tworzenia zapasów tłuszczu i energii.

 

CZYM JEST KRYL?

Kryl to małe skorupiaki podobne do krewetek, maleńkie zwierzęta wodne, które żyją w dużych rojach w najczystszych wodach świata na Antarktydzie.

Kryl jest korzystny, wyjątkowy i różni się od ryb tym, że zawiera morskie fosfolipidy, kwasy tłuszczowe omega-3 i przeciwutleniacz astaksantynę, którą kryl otrzymuje dzięki żerowaniu na czerwonych algach. Kryle stanowią największą biomasę na świecie, więc nie musimy się martwić, że pewnego dnia mogą zniknąć.

SUPERBA Krill to opatentowana forma oleju z kryla, która została opracowana przy użyciu najnowszych technologii przez firmę Aker Biomarine. Ta opatentowana technologia opiera się wyłącznie na zastosowaniu niskiej temperatury i wydajnych metod frakcjowania, które usuwają niepotrzebne sole i inne substancje.

 

 

KORZYŚCI ZDROWOTNE OLEJU Z KRYLA

 

do góry
Szablony Shoper Modern™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl