KOLAGEN BCP Fortigel na stawy - jagodowy 1,0 L

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 118,90 zł 118.90
ilość szt.
Zyskujesz 118 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

KOLAGEN BCP® Fortigel™+ Vitamin C - smak JAGODOWY - pojemność 1000 ml (40 dziennych porcji)

Słodzony bezkaloryczną, bogatą w minerały i witaminy STEWIĄ !

to maksymalnie skoncentrowana, płynna formuła opatentowanego kolagenu BCP® Fortigel™ (BCP - bioactive collagen peptides) produkowanego przez koncern GELITA, o bardzo dobrej przyswajalności i udowodnionym naukowo skutecznym działaniu. Jest uzupełniona o odpowiednią dawkę witaminy C, której obecność gwarantuje powstawanie włókien kolagenowych w organizmie człowieka. Słodzona jest naturalnie - Stevią. To roślina o wyjątkowo słodkich liściach.

Wskazania: stosowanie zapobiegawczo i leczniczo do prawidłowego funkcjonowania stawów oraz dodatkowo w naturalnej dermokosmetyce do ochrony i poprawienia stanu skóry.

  

Każda porcja 25 ml dostarcza aż 10 gram kolagenu BCP® Fortigel oraz 60 mg witaminy C. Opakowanie 1000 ml zawiera aż 40 porcji rekomendowanych dziennych dawek. Butelka z załączoną miarką.

BCP® FORTIGEL™ POMAGA LUDZIOM UTRZYMAĆ AKTYWNOŚĆ FIZYCZNĄ I MOBILNOŚĆ

W obecnych czasach co czwarta osoba cierpi na problemy ze stawami i liczba ta stale rośnie. Główną przyczyną jest zużycie chrząstki stawowej spowodowane wiekiem, nadmiernym wysiłkiem fizycznym i obciążeniem stawów. Istnieje jednak pomoc dla osób potrzebujących wsparcia w tym zakresie.

BCP® FORTIGEL™ to innowacyjny składnik do regeneracji chrząstki stawowej, opracowany przez firmę GELITA. Białko kolagenowe stanowi blisko 70% masy chrząstki. Udowodniono, że zoptymalizowane specyficzne peptydy kolagenowe aktywują wzrost nowej chrząstki poprzez stymulację komórek, pomagając złagodzić dyskomfort stawów i sprawić, że stawy będą gładkie i ruchliwe. Zapewniając ludziom aktywność fizyczną i mobilność, BCP® FORTIGEL może poprawić jakość życia.

BCP® FORTIGEL™ wspomaga wzrost tkanki chrzęstnej

Skuteczność BCP® FORTIGEL została naukowo udowodniona w licznych badaniach. Według opublikowanych badań doustnie podawany wchłania się w jelitach i gromadzi w chrząstce, a jego spożycie stymuluje statystycznie istotny wzrost metabolizmu tkanki chrzęstnej. 

Przeczytaj więcej na temat kolagenu BCP® Fortigel™  - jak działa i jak jest wytwarzany.

Kolagen jest głównym składnikiem ludzkiego ciała. Około 30% naszego całkowitego białka ciała to kolagen. Kolagen ma kluczowe znaczenie dla ruchomych stawów, stabilnych kości, zdrowych mięśni, mocnych więzadeł i ścięgien, gładkiej skóry, błyszczących włosów i zdrowych paznokci. Jest jednym z podstawowych białek strukturalnych tkanki łącznej, a ponadto występuje w naczyniach krwionośnych, krążkach międzykręgowych, barierze krew-mózg, rogówce, zębinie i ścianie jelita - niezbędnym składniku całego organizmu.

Choroba zwyrodnieniowa stawów i ścięgien oraz osteoporoza powodują dyskomfort życia u osób starszych na całym świecie. Aby zapobiegać i przeciwdziałać negatywnym skutkom starzenia się organizmu człowieka warto skorzystać z najnowszych osiągnięć nauki. Wyniki badań naukowych wskazują, że peptydy kolagenowe mogą odgrywać kluczową rolę we wspomaganiu organizmu dla zachowania zdrowia stawów i ich funkcjonowania. Uzupełniając nasze odżywianie w specyficzne bioaktywne peptydy kolagenowe BCP® możemy pomóc w utrzymaniu mobilności naszych stawów i ich prawidłowego funkcjonowania, a tym samym poprawić ogólną jakość życia.

Bioaktywne Peptydy Kolagenowe® stymulują metabolizm kolagenu

Bioaktywne peptydy kolagenowe GELITA (BCP) to kompozycja różnych specyficznych peptydów zoptymalizowanych pod kątem określonych korzyści fizjologicznych. Peptydy pochodzą z wysoce kontrolowanego procesu produkcji kolagenu, który jest określany przez warunki hydrolizy. W rezultacie GELITA Bioactive Collagen Peptides® różnią się fizjologiczną funkcjonalnością. Są zoptymalizowane pod kątem maksymalizacji stymulacji typów komórek ludzkich biorących udział w biosyntezie kolagenu. Wpływ peptydów kolagenowych na zwiększoną syntezę macierzy zewnątrzkomórkowej opiera się na dwóch mechanizmach:

1) Dostarczanie typowych aminokwasów kolagenowych jako cennych elementów budulcowych

2) Stymulowanie syntezy komórek

BCP® FORTIGEL™ to hydrolizat kolagenu otrzymywany w wyniku hydrolizy enzymatycznej, który wchłania się do organizmu w 95 %. Formułę tworzą charakterystyczne dla kolagenu aminokwasy (prolina, glicyna, hydroksyprolina i hydroksylizyna) połączone wiązaniami peptydowymi. Dzięki temu są one całkowicie przyswajalne i wykorzystywane do tworzenia kolagenu. Odbudowuje to kolagen na chrząstce, na powierzchni stawów oraz wzmacnia ścięgna i więzadła, przez co usprawnia działanie układu kostno-stawowego.

Potrzebujesz więcej informacji ? Zapraszamy do artykułu na naszym blogu o kolagenach.


Witamina C

Obecność witaminy C (kwas L-askorbinowy) warunkuje właściwą wchłanialność i namnażanie kolagenu. Jest niezbędna w procesie hydrolizowania proliny (cząsteczki kolagenu), stabilizując w ten sposób włókna nowo zsyntetyzowanego kolagenu w organiźmie. Bez jej obecności wszystkie struktury zbudowane z kolagenu pozbawione zostaną wymaganej stabilności.


 

Słodzony bezkaloryczną, bogatą w minerały i witaminy STEWIĄ !

STEVIA – to roślina o bardzo wysokiej zawartości związków słodzących i z tego względu używana do słodzenia napojów i potraw. Łatwo przyswajalna przez organizm, charakteryzuje się bardzo niską kalorycznością i wskaźnikiem glikemicznym w porównaniu do tradycyjnego cukru. Ważnym efektem spożywania stewii jest jej zdolność do obniżania ciśnienia krwi. Stewia posiada również właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze. Związki słodzące zawarte w stewii nie wykazały większego wpływu na układ sercowo-naczyniowy w doświadczeniach na ludziach. Stewia jest szeroko stosowana w krajach Dalekiego Wschodu (w Japonii od ok.. 40 lat). Stewia znalazła szerokie zastosowanie żywieniu ludzi chorych, a zwłaszcza: w żywieniu chorych na cukrzycę; w leczeniu dietetycznym osób pragnących zredukować nadmiary masy ciała; w dietoterapii chorych z podwyższonym ciśnieniem krwi; w profilaktyce próchnicy; w żywieniu chorych na fenyloketonurię.


Sposób użycia: Stosować 1 porcję (25 ml) dziennie. Wstrząsnąć przed użyciem. Nie pić bezpośrednio z butelki. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki.

Składniki: woda, hydrolizat kolagenu BCP Fortigel (34,5%), sok z czerwonych winogron (z koncentratu soku z czerwonych winogron), fruktoza, sok malinowy (z koncentratu malinowego),regulator kwasowości (kwas cytrynowy), witamina C, środki konserwujące (benzoesan sodu, sorbinian potasu), substancje słodzące (glikozydy stewiolowe), aromat.

 KOLAGEN W ZDROWYM SPORCIE (pdf)

Dane techniczne

Pojemność 1000 ml
Ilość dawek 40

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl