IMMUNE ACTIVE - kompleksowo na naturalną odporność

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 109,90 zł 109.90
ilość szt.
Zyskujesz 109 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

ENERGYBODY® IMMUNE ACTIVE o smaku imbirowo-cytrynowym

300 g (30 dziennych dawek)

WZMOCNIJ SWÓJ SYSTEM ODPORNOŚCIOWY

  • wegański
  • bez cukru
  • bez laktozy
  • bez glutenu

Co to jest Immune Active?

Immune Active to suplement diety premium, który w naturalny i wielokierunkowy sposób wzmacnia układ odpornościowy. Codzienna porcja Immune Active zawiera wszystkie witaminy i minerały, które są ważne dla układu odpornościowego.

Co jest specjalnego w Immune Active?

Immune Active zawiera unikalną mieszankę inuliny, L-glutaminy, witamin, minerałów, sproszkowanej dzikiej róży i imbiru oraz ekstraktów z aceroli, pestek winogron, kurkumy, korzenia imbiru i zielonej herbaty. Te składniki są doskonale zbilansowane i zostały przetestowane przez ekspertów pod kątem ich jakości.

Jakie są korzyści?

Regularne dostarczanie niezbędnych witamin i minerałów może pomóc naszemu organizmowi w budowie i utrzymaniu zdrowego układu odpornościowego. 

Co się kryje za składnikami IMMUNE ACTIVE, które nie są powszechnie znane ?

GLUTAMINA

Glutamina to związek chemiczny, który należy do grupy aminokwasów endogennych (są to aminokwasy, które mogą być syntetyzowane przez organizm samodzielnie). Warto wiedzieć, że znaczna większość glutaminy jest produkowana w organizmie - szczególnie w mięśniach szkieletowych z kwasu glutaminowego, a także amoniaku. Dużo mniejsza część jest zaś dostarczana do organizmu z pożywieniem.

Jakie funkcje pełni w organizmie?

Trzeba podkreślić, że glutamina pełni liczne funkcje w naszym organizmie. Między innymi przyczynia się do syntezy białka oraz innych aminokwasów. Jest głównym nośnikiem azotu w organizmie i bierze udział w utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej. Przemiany glutaminy stanowią źródło energii dla komórek szybko dzielących się (jak choćby komórek układu odpornościowego i komórek jelita cienkiego). Warto zaznaczyć, że glutamina ma bardzo duże znaczenie w kontekście prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Wszystko dlatego, że dostarcza dużo energii limfocytom. To jednak nie wszystko. Poza tym ten związek chemiczny poprawia działanie układu pokarmowego, a także bierze udział w transporcie wody. Pozytywnie wpływa również na tkankę mózgową.

Osoby, które nie dostarczą do organizmu odpowiedniej ilości glutaminy muszą liczyć się między innymi ze słabszym działaniem układu odpornościowego. To oczywiście prowadzi do zwiększonej podatności na rozmaite infekcje. Osoby zdrowe nie narzekają zazwyczaj na jej brak. Kiedy jednak pojawiają się niedobory? Trzeba zaznaczyć, że między innymi długotrwały wysiłek fizyczny powoduje zmniejszenie zawartości tego aminokwasu. To oznacza, że ludzie, którzy często dbają o własną sylwetkę powinni regularnie zażywać odpowiednie preparaty z glutaminą. Niedobory pojawiają się również na skutek długotrwałych sytuacji stresowych, niewłaściwej diety, a także słabej regeneracji.

INULINA

Mało kto wie, że inulina jest wielocukrem o prozdrowotnych właściwościach. Jak się okazuje – nie tylko pomaga schudnąć, ale także pozytywnie wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu i cukru. Inulina nie jest trawiona w przewodzie pokarmowym, w związku z czym pełni funkcję błonnika pokarmowego. Inulina produkowana jest głównie przez rośliny z rodziny astrowatych. W większych ilościach można ją znaleźć w bulwach cykorii, karczocha, mniszka lekarskiego, topinamburu, a także w cebuli, porze, czosnku, bananach i szparagach. Jej charakterystyczną cechą jest przede wszystkim niska kaloryczność – jest prawie dziesięć razy mniej słodsza niż zwykły cukier. Inulina ma właściwości żelujące, strukturotwórcze oraz stabilizujące i zagęszczające. Niekiedy ten niskolaoryczny cukier jest zastępstwem dla tłuszczu.

Właściwości inuliny jako zamiennika tłuszczu powodują, iż jest ona stosowana w produkcji żywności dla osób chcących się odchudzić. Ponadto ten cenny wielocukier może również blokować łaknienie i dawać uczucie sytości, co z kolei wpływa na poprawę kontroli ilości przyjmowanych pokarmów. Dlatego po produkty z inuliną powinny sięgać osoby nie tylko na diecie, ale także te, które myślą o prawidłowym żywieniu i zdrowiu.

Trzeba też wiedzieć, że inulina jest doskonałym prebiotykiem, stymulującym rozwój dobrej flory bakteryjnej jelit. Inulina reguluje ilość wypróżnień, a także zmniejsza skłonności do zaparć. Ponadto pomaga w kontrolowaniu poziomu cholesterolu. Inulina pozytywnie wpływa również na regulowanie gospodarki węglowodanowej. Poprzez cenne właściwości błonnika spowalnia wchłanianie cukru z żywności do krwi i zmniejsza indeks glikemiczny jedzonego produktu. 

ACEROLA

 

Acerola jest rekordzistką pod względem zawartości witaminy C. Jeden owoc aceroli ważący 4,5 g ma tyle witaminy C ile kilogram cytryn. Jedna mała szklanka (180 ml) soku z aceroli zawiera tyle witaminy C ile 14 litrów soku pomarańczowego

SPROSZKOWANY OWOC DZIKIEJ RÓŻY

Działanie proszku z dzikiej róży zostało udowodnione w szeregu badań naukowych na świecie i próbach klinicznych, wykazując wyraźną skuteczność u pacjentów z zapaleniem stawów. Oprócz składników występujących w większości owoców, takich jak glukoza i fruktoza, proszek dzikiej róży zawiera glikozydy pojedynczej i podwójnej gliceryny, które są częścią grupy galaktolipidowej, a także witaminy C, witaminę E, minerały i bioflawonoidy. Skład związku znajdujący się w specjalnie przetworzonym proszku z owoców dzikiej róży ma wyraźne właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające. Dowody wskazują, że właściwości przeciwzapalne w dojrzałych ciałach to obecność galaktolipidów, podczas gdy inne składniki (witamina C, witamina E, bioflawonoid) wykazują właściwości przeciwutleniające.

Owoce dzikiej róży stosuje się w nadciśnieniu, chorobach serca, wątroby i jako lek witaminowy. Działają wzmacniająco i przeciwzapalnie, pomagają w nieżytach przewodu pokarmowego, chronią przed szkorbutem.

KURKUMA

Kurkuma to przyprawa stosowana od tysiącleci. Jest podstawą potraw charakterystycznych dla kuchni azjatyckiej, nadając im niepowtarzalny smak i zapach. Poza właściwościami kulinarnymi kurkumy coraz częściej zwraca się uwagę na jej zdrowotne działanie. Zawarte w niej kurkuminoidy wpływają pozytywnie na pracę systemu immunologicznego i zapobiegają zachorowaniu na nowotwory. Poza tym kurkuma wpływa pozytywnie na układ pokarmowy. Zapobiega wzdęciom oraz reguluje procesy przemiany materii. Pomaga w trawieniu białka i oczyszcza organizm z toksyn.

Lista chorób i schorzeń, na które pomaga kurkuma stale się zwiększa. Wspomaga również funkcjonowanie wątroby, wpływa na wydzielanie soków trawiennych oraz żółci. Oddziałuje również na układ krwionośny oraz neurologiczny. Ostatnie badania wskazują, że może ona również łagodzić objawy demencji oraz poprawiać funkcje poznawcze. Coraz więcej osób sięga po kurkumę w stanach obniżonego nastroju. Według naukowców kurkuma może być stosowana w połączeniu z pieprzem i papryką jako naturalny antydepresant.

Ponadto kurkuma ma właściwości silnie przeciwzapalne. Jest skuteczna w walce z infekcjami wirusowymi i bakteryjnymi oraz grzybicą. Ze względu na zawarte w kurkumie właściwości bywa również stosowana w przypadku zakażeń, aby przyspieszyć gojenie się ran. Prowadzone są także badania nad rolą zawartych w kurkumie właściwości w leczeniu udaru.

Kurkuma skutecznie poprawia humor (!) i co najważniejsze nie powoduje skutków ubocznych. Kurkuma wpływa również pozytywnie na pracę serca. Dzięki antyoksydacyjnemu działaniu zwalcza wolne rodniki. Pomaga zapobiegać pojawieniu się miażdżycy i nadciśnienia. Dzięki kurkuminie wpływa pozytywnie na funkcjonowanie naczyń krwionośnych oraz limfatycznych.

EKSTRAKT Z KORZENIA IMBIRU

Imbir to przyprawa stosowana w kuchni oraz w medycynie naturalnej. Korzeń imbiru zawiera cenne substancje o działaniu leczniczym. Napoje, napary, olejki, syropy i preparaty przygotowane na jego bazie mają właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne oraz łagodzące dolegliwości związane ze stanami zapalnymi dróg oddechowych. Imbir jest również przydatny jako środek łagodzący dolegliwości spowodowane przez chorobę lokomocyjną. Świetnie sprawdzi się również jako pomocniczy środek w zwalczaniu objawów przeziębienia i grypy.

Korzenie (bulwy) imbiru zawierają węglowodany, witaminy C, B1 i B2, witaminę E, A i K, kwas foliowy oraz składniki mineralne takie jak wapń, fosfor, żelazo i potas. Imbir jest również cennym źródłem olejków eterycznych i żywic (m.in. gingerolu i zinferonu) o działaniu przeciwzapalnym, przeciwbakteryjnym, przeciwwirusowym i wykrztuśnym. Herbatka z imbirem łagodzi kaszel, rozrzedza śluz, hamuje skurcze oskrzeli, działa przeciwbólowo i przeciwgorączkowo, dlatego zalecana jest przy nieżytach i stanach zapalnych górnych dróg oddechowych. Napój z imbirem, najlepiej z dodatkiem cynamonu, cytryny, miodu i kurkumy, ma właściwości silnie rozgrzewające, napotne i przeciwgorączkowe.

Imbir zmniejsza też lepkość krwi, chroniąc tym samym przed tworzeniem się zatorów i zakrzepów, podnosi ciśnienie i stężenie cholesterolu LDL we krwi, wpływa korzystnie na pracę serca, poprawia koncentrację i dodaje energii oraz witalności, dlatego jest pomocny w stanach przemęczenia fizycznego i psychicznego.

Imbir poprawia ukrwienie i dotlenienie komórek, dzięki czemu korzystnie działa na układ odpornościowy

EKSTRAKT Z ZIELONEJ HERBATY

Zielona herbata wspomaga metabolizm tłuszczów, wspiera naturalny system ochronny organizmu przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, wpływa na pracę układu krwionośnego, wspomaga chronić skórę przed promieniowaniem UV, przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Preparat zawiera wysokoskoncentrowany ekstrakt z liści zielonej herbaty, mianowany na zawartość polifenoli, w tym najaktywniejszego – galusanianu epigalokatechiny - EGCG.

EKSTRAKT Z POMARAŃCZY

Owoce pomarańczy gorzkiej są cenione ze względu na zawartość synefryny. Pozyskiwany z nich ekstrakt zawiera ok. 6% tego alkaloidu. Synefryna uchodzi za naturalną substancję działającą termogenicznie. Powoduje ona uwalnianie ciepła z organizmu poprzez podwyższenie tempa metabolizmu. Źródło synefryny – gorzka pomarańcza – wywodzi się z południowo – wschodniej części Azji. Jej wysuszone owoce są bogatym źródłem olejku eterycznego. W medycynie wykorzystuje się go w leczeniu niektórych rodzajów grzybicy. Zawarta w nim witamina P uszczelnia naczynia włosowate. Synefryna działa bezpiecznie pobudzając układ nerwowy, oddziałując na receptor beta-3. Poprzez takie działanie dochodzi do lipolizy, czyli do rozkładu tłuszczów. Dodatkowo, synefryna powoduje przyspieszenie krążenia krwi, podniesienie ciśnienia tętniczego i zwiększenie objętości minutowego serca.

Regularne stosowanie ekstraktu z pomarańczy gorzkiej prowadzi do zmniejszenia masy ciała nie tylko poprzez zwiększenie tempa przemiany materii. Poza tym, substancja pochodząca z gorzkiej pomarańczy zmniejsza apetyt oraz zwiększa aktywność psychiczną oraz fizyczną. Synefryna jest najbardziej cenionym składnikiem ekstraktu z gorzkiej pomarańczy, ale nie jedynym. W ekstrakcie z gorzkiej pomarańczy znajdują się także:

  • tyramina,
  • cytral,
  • bioflawonoidy (m.in. hesperydyna, neohesperydyna, rutyna, narigina),
  • oktopamina,
  • N-methyltyramina.

EKSTRAKT Z PESTEK WINOGRON

Mielone pestki winogron są źródłem proantocyjanidynów (OPC - oligomeric proanthocyanidin complexes), które wspierają układ krwionośny oraz rekonwalescencję po różnego rodzaju urazach mechanicznych, łagodzą przebieg alergii, dodatkowo korzystnie wpływają na układ odpornościowy. OPC posiada wysokie stężenie przeciwutleniaczy, które wykazują silniejsze działanie niż te zawarte w witaminach C i E. Badania wykazały, że wyciąg z pestek winogron zmiejsza ryzyko zachorowania na cukrzucę typu drugiego.

WITAMINY i MINERAŁY

Witaminy C, D, B6, B12 i kwas foliowy oraz żelazo, cynk i selen przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Magnez oraz witaminy B6, B12 i C przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.


Sposób użycia: na porcję 10 g proszku (=3 czubate łyżeczki) rozpuścić w 150-200 ml wody i wypić niezwłocznie (naturalne składniki osiadają). Pij 1 porcję dziennie do jednego z posiłków.

Uwagi: Nie wolno przekraczać podanej zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie zastępuje zbilansowanej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Przechowywać poza zasięgiem małych dzieci. Oprócz tego produktu nie należy przyjmować żadnych innych suplementów diety zawierających cynk. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Dane techniczne

Ilość dawek 30
Masa 300 g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl