Białko WHEY PROTEIN 600g - smak ciastek z kremem

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 79,00 zł 79.00
ilość szt.
Zyskujesz 79 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

WHEY PROTEIN - o smaku ciastek z kremem - 600 g (20 porcji)

Koncentrat białkowy (70%) na bazie białka serwatki do przygotowania shake'a. Zawiera substancje słodzące (Stevia)

Wysokiej jakości koncentrat białka serwatkowego 70% (WPC) z substancjami słodzącymi. Wysoka wartość odżywcza wynika z dużego udziału aminokwasów egzogennych (EAA), a w szczególności aminokwasów o rozgałęzionych łańcuchach alifatycznych bocznych (BCAA).
Udział aminokwasów egzogennych warunkuje oczekiwane procesy wzrostowe.

Formuła rozpuszczalna w wodzie pozwala na mieszanie białka serwatkowego również w wodzie, bez utraty smaku !

Białka stanowią około 20% masy ciała człowieka i są najważniejszym składnikiem budowy organizmów żywych. To związki wielkocząsteczkowe o skomplikowanej budowie, które zbudowane są z aminokwasów. Białka zwierzęce tworzy 20 aminokwasów, które dzielimy na: egzogenne (niezbędne), których organizm nie potrafi samodzielnie wytworzyć, endogenne (nie niezbędne), które syntetyzowane są przez organizm, oraz warunkowo niezbędne, które wytwarzane są w organizmie, ale konieczna jest do tego obecność i odpowiednia ilość aminokwasów egzogennych.

Aminokwasy egzogenne to lizyna, metionina, treonina, leucyna, izoleucyna, walina, tryptofan i fenyloalanina. Do aminokwasów egzogennych zalicza się również histydynę, która produkowana jest w organizmie (ale u dzieci w niewystarczających ilościach).

Wśród aminokwasów endogennych znajduje się alanina, asparagina, kwas asparaginowy, kwas glutaminowy i seryna. Warunkowo niezbędne aminokwasy to arginina, cysteina, glutamina, glicyna, prolina i tyrozyna. Aminokwasy łączą się ze sobą wiązaniem peptydowym. Gdy ich ilość w cząsteczce przekracza 100, mówimy o białkach.

 

IDEALNY PROFIL AMINOKWASOWY 



Według zaleceń zdrowy człowiek o normalnej masie ciała powinien dostarczać od 10 do 15% wartości energetycznej diety właśnie z białek. Innym wyznacznikiem są wartości od 0,8 do 1 grama białka na kilogram masy ciała. Oznacza to, że osoba z zapotrzebowaniem energetycznym 2000 kcal potrzebuje w ciągu doby dostarczyć od 50 do 75 gramów białka.

Są jednak grupy społeczne, u których podwyższenie podaży białka w diecie może okazać się konieczne. Intensywnie trenujący odniosą spore korzyści z większej podaży białka (nawet 1,5 – 2 gramy na kilogram masy ciała), gdyż rozrastające się mięśnie potrzebują składników budulcowych. Większe zapotrzebowanie na białko występuje zawsze wtedy, gdy mamy do czynienia z budowaniem tkanek, zwiększona ilość tego składnika pokarmowego będzie więc także niezbędna w trakcie ciąży i w okresie karmienia.

Okresowo podniesiona podaż białka jest także dozwolona w przypadku diet redukcyjnych, w których pełni ono funkcję „przyspieszacza” metabolizmu oraz powoduje dłuższe uczucie sytości po posiłku, co znacząco pomaga wytrwać na diecie. Pokarmy bogatobiałkowe sycą na dłużej oraz wykazują wysoki efekt termiczny pożywienia. Oznacza to, że organizm musi zużyć więcej energii na samo strawienie posiłku wysokobiałkowego niż w przypadku posiłku bogatego w tłuszcze, lub składającego się w przeważającej ilości z węglowodanów. Powyższe właściwości białka czynią z niego składnik pokarmowy bardzo przydatny w procesie odchudzania – przyspiesza bowiem przemianę materii oraz sprawia, że dłużej czujemy się najedzeni.

Słodzony bezkaloryczną, bogatą w minerały i witaminy STEWIĄ !


STEVIA – to roślina o bardzo wysokiej zawartości związków słodzących i z tego względu używana do słodzenia napojów i potraw. Łatwo przyswajalna przez organizm, charakteryzuje się bardzo niską kalorycznością i wskaźnikiem glikemicznym w porównaniu do tradycyjnego cukru. Ważnym efektem spożywania stewii jest jej zdolność do obniżania ciśnienia krwi. Stewia posiada również właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze. Związki słodzące zawarte w stewii nie wykazały większego wpływu na układ sercowo-naczyniowy w doświadczeniach na ludziach. Stewia jest szeroko stosowana w krajach Dalekiego Wschodu (w Japonii od ok. 40 lat). Stewia znalazła szerokie zastosowanie żywieniu ludzi chorych, a zwłaszcza: w żywieniu chorych na cukrzycę; w leczeniu dietetycznym osób pragnących zredukować nadmiary masy ciała; w dietoterapii chorych z podwyższonym ciśnieniem krwi; w profilaktyce próchnicy; w żywieniu chorych na fenyloketonurię.

Składniki: Koncentrat białka serwatkowego (85%) (z emulgatorem (lecytyna słonecznikowa)),
serwatka wzbogacona w białko w proszku (12,4%), aromat, kakao w proszku o obniżonej zawartości
tłuszczu, substancje słodzące (sukraloza, glikozydy stewiolowe), Może zawierać śladowe ilości:
jajko, gluten, soja i łubin.


Stosowanie: Jedną porcję (2 miarki) 30 g proszku wymieszać z 200 ml wody w shakerze przez 20 sekund. Weź 1 porcję dziennie przed lub po treningu.

Dane techniczne

Ilość dawek 20
Masa 600 g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl