Białko WHEY PROTEIN 2250 g - smak białej czekolady

Opis
WHEY PROTEIN - o smaku białej czekolady - 2250 g (75 porcji)
Koncentrat białkowy (70%) na bazie białka serwatki do przygotowania shake'a. Zawiera substancje słodzące (Stevia)
Wysokiej jakości koncentrat białka serwatkowego 70% (WPC) z substancjami słodzącymi. Wysoka wartość odżywcza wynika z dużego udziału aminokwasów egzogennych (EAA), a w szczególności aminokwasów o rozgałęzionych łańcuchach alifatycznych bocznych (BCAA).
Udział aminokwasów egzogennych warunkuje oczekiwane procesy wzrostowe.
Formuła rozpuszczalna w wodzie pozwala na mieszanie białka serwatkowego również w wodzie, bez utraty smaku !
Białka stanowią około 20% masy ciała człowieka i są najważniejszym składnikiem budowy organizmów żywych. To związki wielkocząsteczkowe o skomplikowanej budowie, które zbudowane są z aminokwasów. Białka zwierzęce tworzy 20 aminokwasów, które dzielimy na: egzogenne (niezbędne), których organizm nie potrafi samodzielnie wytworzyć, endogenne (nie niezbędne), które syntetyzowane są przez organizm, oraz warunkowo niezbędne, które wytwarzane są w organizmie, ale konieczna jest do tego obecność i odpowiednia ilość aminokwasów egzogennych.
IDEALNY PROFIL AMINOKWASOWY
Słodzony bezkaloryczną, bogatą w minerały i witaminy STEWIĄ !
STEVIA – to roślina o bardzo wysokiej zawartości związków słodzących i z tego względu używana do słodzenia napojów i potraw. Łatwo przyswajalna przez organizm, charakteryzuje się bardzo niską kalorycznością i wskaźnikiem glikemicznym w porównaniu do tradycyjnego cukru. Ważnym efektem spożywania stewii jest jej zdolność do obniżania ciśnienia krwi. Stewia posiada również właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze. Związki słodzące zawarte w stewii nie wykazały większego wpływu na układ sercowo-naczyniowy w doświadczeniach na ludziach. Stewia jest szeroko stosowana w krajach Dalekiego Wschodu (w Japonii od ok. 40 lat). Stewia znalazła szerokie zastosowanie żywieniu ludzi chorych, a zwłaszcza: w żywieniu chorych na cukrzycę; w leczeniu dietetycznym osób pragnących zredukować nadmiary masy ciała; w dietoterapii chorych z podwyższonym ciśnieniem krwi; w profilaktyce próchnicy; w żywieniu chorych na fenyloketonurię.
Składniki: Koncentrat białka serwatkowego (84%) (z emulgatorem (lecytyna słonecznikowa)), serwatka w proszku wzbogacona w białko (14%), aromat, substancje słodzące (sukraloza, glikozydy stewiolowe), barwnik beta-karoten. Może zawierać śladowe ilości jaj, glutenu, soi i łubinu.
Stosowanie: Jedną porcję (2 miarki) 30 g proszku wymieszać z 200 ml wody w shakerze przez 20 sekund. Weź 1 porcję dziennie przed lub po treningu.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Ten produkt nie powinien być stosowany jako substytut zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego stylu życia.
Dane techniczne
Ilość dawek | 75 |
Masa | 2250 g |